top of page

Toplumsal Olayların Çocuklarımıza Yansıması

Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Ne zaman ne olacağını kestiremediğimiz olaylar yaşanırken, hepimiz tüm merak ve kaygımızı bastırarak beklediğimiz dakikalar... Sonuçların evlerin içinde ister sevinç çığlığı ister öfkeyle karşılansın peki çocuklarımız nasıl etkileniyor?


Unutmamalıyız ki toplumsal olarak geçtiğimiz dönemeçler her birimizi birey olarak olumlu olumsuz etkilerken çocuktur ne anlar dediğimiz çocuklarımız tüm bu olayları anlamasa da bizlerin tüm değişken duygularından olumsuz etkileniyorlar. Yaşadığımız mutluluğu nasıl paylaşıyorlarsa kaygı, endişe, öfke, hırs, rekabet ve daha isimlendiremediğim tüm duyguları bizimle paylaşıyorlar.


Çocuklarımızın toplumsal olaylardan zarar görmemesi için öncelikle kendi duygularımızı kontrol altına almalıyız. Yaşadığınız kaygı, öfke ya da kontrolsüz duygular çocuğunuzun kendini tehlikede hissetmesine sebep olur. Yalnızca çocukların fiziksel olarak güvenliği değil, aynı zamanda biz ebeveynler olarak hatta toplum olarak onların güvende hissetmelerinden de sorumluyuz. Bu nedenle duygularımızı kontrol altına alarak, onlara sakin tutumumuz ile güvendesin mesajını vermeliyiz.


Evin içinde çocuğunuzu anladığınızı hissettirmenin en iyi yolu oyundur... Oyunun iyileştirici gücünü kullanın! Oyun aslında yalnızca çocuklarımızı daha iyi anlamak için değil, evimizdeki iletişimi arttırmak hatta kaygı ve endişelerinizle ilgili sizleri de harekete geçirerek iyileştirir. Bu nedenle çocuklarımızı hayatımızdaki olumsuzluklardan korumak hatta kendimizi iyileştirmek için oyun mutlaka hayatınızda olmalıdır.


Gündemi takip etmek için ev dışındaki zamanlarınızı kullanın! Çünkü ülkemizdeki her süreçte değişen olayların takibini evinize bıraktığınızda, evinizdeki süreçten uzaklaşmaya, çocuğunuzun ihtiyaçlarını görmemeye aynı zamanda kendi duygularımızı kontrol altına alamadığımız için bu duyguları çocuklarımıza yansıtmaya başlıyoruz. Burada öncelikle önerim akşam yemeğinde ve sonrasında haber seslerinin evinizi doldurması yerine ekranları tamamen kapatarak birbirinize

odaklanmanız verdiğiniz en sağlıklı kararlar olacaktır.


Her koşulda yaşamımızda birçok değişim olumlu ya da olumsuz olsun, çocuklarımızın öncelikle bize ve onlara hissettirdiğimiz güvene ihtiyacı olduğunu unutmayalım… Herkese iyi haftalar


Gözde ERDOĞAN ŞAHENK





5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page