top of page

Neden Pedagojik Danışmanlık Almalıyız?

Güncelleme tarihi: 12 Kas 2022

Pedagojik Danışmanlık Hizmeti Çocuk Doğduğu Andan İtibaren Önem Kazanır!


Pedagojik danışmanlık denildiğinde aileler, akıllarında çocukları ile ilgili bir sorun yaşadıkları zamanlarda başvurdukları bir hizmet olduğunu düşünür fakat bilinen bazı yanlış düşünceler vardır. Çocuğunuz ile yaşadığınız sıkıntılarda pedagojik danışmanlık almanız kaçınılmazken, çocuğunuzun büyüme çağında anne-baba-çocuk arasındaki ilişki dinamiğini sağlıklı kurabilmek, sağlıklı bir birey yetiştirebilmek, sorunların üstesinden gelebilen, kendine güvenen, kendini ifade eden, mutlu bireyler yetiştirebilmek adına ailelerin koruyucu danışmanlık hizmeti alması çocuğunuz ve aileniz için önemlidir. Koruyucu danışmanlık hizmetlerinde çocuğunuzun bedensel, zihinsel, dil ve sosyal gelişimi takip edilir ve aileye önerilerde bulunulur.

Anne - Babanın Kaygıları


Ailelerin akıllarında çocukları ile ilgili birçok soru bulunur. Uyku düzenini nasıl sağlamalıyım? Yemek yeme alışkanlığını nasıl değiştirebilirim? Çocuğumun eğitiminde yaptığım hatalar neler? v.b. sayısız soru anne ve babanın aklını kurcalar. Bütün bu süreçte araştırdığınız ya da okuduğunuz, dinlediğiniz bilgileri hayatınıza uyarlamakta zorlanırsınız. Bunun nedeni çocuğunuz ve aile sisteminize uygun bir davranış modeli geliştirmemeniz ile alakalıdır. Tıpkı bir ilacın her hasta da aynı yararı göstermediği gibi örnek olarak gösterilen davranış şekilleri çocuğunuz ve aileniz için de uygun olmayabilir. Koruyucu pedagojik danışmanlığın bir hedefi de çocuğun yetiştiği ortam ve imkânlara göre anne babanın yaklaşımı ile bir analiz yapılarak mutlu, sağlıklı ve başarılı bir birey yetiştirmenizde ailelere ışık olmaktır.

Çocuğunuz Büyürken Birçok Evreden Geçer!


Çocuğunuzun hayatının ilk yıllarında birçok zorlu geçiş evresi yaşanır. Bu noktalarda pedagojik danışmanlık hizmetleri çocuğunuzun bu evreleri kolay ve sağlıklı bir şekilde atlatması için önemlidir.


Çocuklarımız Bizlerle Davranışları ile Konuşur!


Unutulmamalıdır ki çocukların bizler ile iletişim kurmasındaki birincil dili davranışlarıdır. Çocukların dil gelişimi kendilerini ve duygularını ifade edebilecek gelişmişlikte olmamakla beraber bilişsel yapılanmaları duygu durumlarını isimlendirip anlamlandıracak seviyede de değildir. Bütün bunları göz önüne aldığımızda çocuğunuz ile iletişiminiz ve onun yaşadığı korkuları, problem davranışları, ani duygu durum bozukluklarını, aşırı olarak nitelendirilen davranışları(aşırı hareketlilik, aşırı suskunluk, aşırı yaramazlık, aşırı söz dinleme, konuşmama, vb.) varsa danışmanlık hizmeti almalısınız.


Gelişimsel Gerilik ve Beceri Kazanamama;


Herhangi bir beceri kazanamama (tuvalet alışkanlığı, yürüme, konuşma, sorumluluk alma, ders başarısı, dikkat algısı, vb.) çocuğunuzun gelişimsel değerlendirmesinin yapılması ve erken müdahale için pedagojik danışmanlık hizmeti almalısınız.


Aile Yaşamınızı Engelleyen ya da Kısıtlayan Durumlarda;


Çocuğunuzun yaşamını ya da sizin yaşamınızı sürekli engelleyen ya da zorlayıcı ve kısıtlayıcı durumlarda (takıntı ve saplantılı davranışlar, aşırı şiddet içerikli davranışlar, aşırı içe kapanıklık ve utangaçlık vb.) durumlarda danışmanlık hizmeti almalısınız.


Anne - Baba Olmak Bir Sanattır!


Çocuğunuza sağlıklı ve mutlu bir geleceği siz ebeveynler yaratırsınız. Çocuğunuzun gelişimsel ve psikolojik takibinin yapılması ve erken önlemler alarak yanlışları doğrulara çevirerek çocuğunuzun geleceğine yatırım yaparsınız. Pedagojik danışmanlık ve aile danışmanlığı ile çocuğunuz ve sizlerin mutlu ve sağlıklı bir yaşama sahip olması adına sizlerin yanınızdayız. Geç kalmayın! Çocuğunuzun geleceğini şimdiden oluşturun!


Gözde ERDOĞAN ŞAHENK





97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page