top of page
Yazarın fotoğrafıGözde Erdoğan Gelişim Akademi

Dünya Çocuk Gününüz Kutlu Olsun Çocuklar

Dünya Çocuk Gününüz Kutlu Olsun Çocuklar! Biz Yetişkinlerin Sizlerden Öğreneceği Çok Şey Var!


Herkese iyi haftalar! Bugün 23 Nisan Çocuklarımızın Bayramı! Çocuklarla ilgili yıllardır yaza yaza ne onlara daha iyi bir dünya bırakma hayalleri bitti ne de biz yetişkinlerin kendilerini geliştirme çabaları. Bugün onların günü ve onlara verebileceğim en güzel hediyenin biz yetişkinlerin özgürlük sınırını biz yetişkinlere hatırlatmak olacağını düşündüm.


Her ebeveyn çocuğuna en iyisini vermek için çabalar ve uğraşır. Bu ebeveynlik yolculuğunun bitmeyen çabasıdır. Her zaman çocuklarımıza en iyisini vermeye çabalasak da maalesef ki daha evimizin içinde çocuklarımızın “özlük” (kişisel) haklarına saygı göstermeyi unutabiliyoruz.


İşte bu yüzden Hayat Evde Başlar kitabımın ilk sayfası olan “Anne Baba Olarak Nelerden Sorumluyuz?” sorusunun cevabını sizlerle bu platformdan da paylaşmak isterim.


Peki Biz Anne Babalar Nelerden Sorumluyuz?


  • Çocuklarımızın öfkelenmemesinden sorumlu değiliz. Biz çocuğumuzun öfkesiyle nasıl baş edeceğini öğretmekten sorumluyuz!

  • Çocuklarımızın karnını doyurmaktan sorumlu değiliz. Nasıl yemek yiyebileceğini öğretmek ve keyifli bir yemek kültürünü onlara öğretmekten sorumluyuz!

  • Çocuklarımızı uyutmaktan sorumlu değiliz. Çocuklarımızın kendi başına uyuyabileceği sağlıklı ortamı sağlamaktan sorumluyuz!

  • Çocuklarımızın yaşadığı sorunları çözmekten sorumlu değiliz. Karşılaştığı sorunları nasıl çözebileceğini öğretmekle sorumluyuz!

  • Çocuklarımızın kendi sorumluluklarını üzerimize almakla sorumlu değiliz. Kendi sorumluluklarını Ona öğretmekten sorumluyuz!

  • Çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmaktan sorumlu değiliz. Onlara hayatı tüm eksi ve artılarıyla ona öğretmekten sorumluyuz!

  • Çocuklarımızın her istediğini vermekten sorumlu değiliz. İstediğini nasıl alması gerektiğini, hedefe giden yolu nasıl belirleyeceğini öğretmekten sorumluyuz!

  • Çocuklarımızın yeter ki mutlu Olsunlar diye tüm imkanlarını sonuna kadar sunmaktan sorumlu değiliz. Her durumda vardan imkanlarla mutlu olmayı öğretmekten sorumluyuz!



Gözde ERDOĞAN ŞAHENK




5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page