top of page

Bebeğinizden Güvenle Ayrılma

Güncelleme tarihi: 12 Kas 2022

Bebeğinizden Güven Duygusu ile Ayrışın


Tüm bebekler 6-12 ay arasında anneye yapışma sürecini yaşayabilir. Bebek her yere bırakıldığında ağlamaya başlayabilir. Sürekli bebeklerini kucaklarında taşımak zorunda kalan anneler bu dönemde daha yorgun ve daha kaygılı olabilirler. Bebeğinizin kendi kendine oyalanabilmeyi öğrenebilmesi için sizin desteğinize ihtiyacı var. Bu konuda en büyük yardımcınız oyuncaklar olacaktır. Düğmeli, ışıklı, pelüş oyuncaklar size bu konuda yardımcı olabilir.


Zihinsel ve Fiziksel Gelişimini Oyuncaklarla Destekleyin


6.aydan itibaren bebeğinizin el göz koordinasyonu hızla gelişir ve bebeğiniz parmaklarını kullanmaya başlar. Bu dönemde sesli ve ışıklı oyuncakların önemi artar. Bebeğiniz sesli ve ışıklı pelüş oyuncaklar ile karşılıklı iletişime geçmeye çalışacaktır. Bu oyuncaklar bebeğinizin dil becerisinin gelişmesine destek olur. Bu tür oyuncaklar ayrıca bebeğinizin kendi kendine sakinleşme çabasını arttırır.


Keşfetmesine Yardımcı Olun


Pelüş oyuncakları bebeğinizin önüne koyun. Bebeğiniz yavaş yavaş oyuncağa dokunmaya, keşfetmeye başlayacak ve düğmelerine dokunacaktır. Düğmelere basıp ses çıkarmayı, müzik çalmayı başardığında çok mutlu olacak ve tekrar tekrar o düğmelere basmaya çalışacaktır. Bu küçük kas motor becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Aynı zamanda zihinsel kapasitesi artacaktır. Çünkü her keşfediş onların gelişimini destekler.


Kademeli Ayrışın


Bebeğinizi kucağınıza alarak öncelikle pelüş oyuncağı keşfetmesine yardımcı olun. Oyuncağın düğmelerine basın, nasıl basıldığını öğrensin. Daha sonra dikkatini oyuncağa verdiğinde yavaş yavaş yere oturun ancak kesinlikle hemen ayrışmayın. Bebeğiniz pelüş oyuncakla ilgilendikçe kademe kademe uzaklaşın. Dikkati oyuncağa odaklandıkça bebeğiniz sizden ayrışmaya ve bağımsızlaşmaya başlayacaktır. Böylelikle kendi kendine oyun oynamanın ilk denemelerini de yapmaya başlamış olacaktır.



Gözde ERDOĞAN ŞAHENK




228 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page